Hållbar grupputveckling

Visst är det roligt för ledningsgruppen att åka bort och bygga en flotte eller klättra i bergen och samtidigt diskutera ledningsgruppens utveckling som grupp. Och visst är det bra när ledningsgruppens medlemmar i sin tur sätter av en dag med lunch och middag för att utveckla sin egen grupp. Och visst är det bra när gruppchefen i sin tur sätter av en halv dag på hemmaplan och bjuder på räkmacka och jobbar med gruppen som grupp.
Problemet är att det inte är hållbart! När alla gör på sitt eget sätt skapas inget gemensamt arbetssätt, likt en länk, som kan bära ett språk och en kultur kring grupputveckling tvärs genom de olika hierarkierna i företaget.
Hållbar grupputveckling handlar om att ha samma karta och kompass att gå efter. Hållbar grupputveckling utvecklar ett gemensamt arbetssätt och språk oavsett var i hierarkin man befinner sig. Det skapar en känsla av sammanhang och helhet som i sin tur underlättar för varje individ på företaget att bidra till sin grupps utveckling och verksamheten.
Huset – Grupputveckling i praktiken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *