Hur blir kvalitetsarbetet allas ansvar?

Det mesta arbetet i företag och organisationer utförs av arbetslag. Ett av de viktigaste framgångskriterierna för att lyckas med kvalitetsarbetet är därför att utveckla grupper som fungerar. Där människor vågar stanna upp och säga: Stopp – Tänk!
Individ och grupp är olika sidor av samma mynt på en arbetsplats. Därför räcker det inte med att införa ett kvalitetssystem och hoppas på att medarbetarna ska vara positiva och agera som ledningen tänkt sig. Oavsett samhälle genom historien har människan haft ett behov av att samarbeta med andra för att överleva. Oavsett företag måste individerna samarbeta i grupper för att gemsamt säkra kvalitén. Rädslan för att hamna utanför i gruppen kan medföra att vi i en stund kan prata om en sak för att i nästa stund agera på ett helt annat sätt. Att vara sig själv i en grupp, jag är jag och inte du, och definitivt inte vi, är ingen enkel och lätt process. Det vet de flesta av oss. För att medarbetarnas ska kunna utveckla kvalitet fullt ut behövs en arbetsgrupp där alla tillåts säga: Stopp – Tänk! Det kräver en mogen och trygg grupp.
Och det bästa av allt, grupputveckling är ingen rocket sience. Efter över hundra års forskning vet vi mycket väl vilka områden en grupp behöver hantera för att fullt ut kunna utveckla en kvalitativ verksamhet.
Grupputveckling i praktiken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *