Boken utan baksida

Chefen läser från ena sidan, medarbetaren från den andra. I mitten mötas de två.

Idag den 16 januari utkom min nya bok ”chefen och medarbetaren”, boken utan baksida. Den handlar om personlig utveckling och samspel på arbetsplatsen.

Smakprov
”Karaktärsdaning. När jag smakar på ordet känns det ålderdomligt, från tiden före mobiltelefoner, e-post, distansarbete och satellitkonferenser, till och med från tiden före teven. Det är mer som hjälten i en gammal svartvit stumfilm. Och bläddrar jag i modern managementlitteratur saknas ofta tankar om rättvisa, mod, ödmjukhet, tålamod, lyhördhet, måtta – det vill säga egenskaper, vanor och principer som en del av en karaktär. Det är till skönlitteratur och självbiografier jag måste gå för att hitta berättelser om mänsklig strävan att införliva rättvisa, mod, ansvartsgande, ära, styrka som en del av karaktären.

Kan det vara så att vi har glömt bort att både en god chef och en god medarbetare i grunden mer handlar om vår karaktär än om olika managementtekniker för att kortsiktigt smörja samspelet på arbetsplatsen?”

”chefen och medarbetaren”, boken utan baksida. Ekerlids förlag.

En reaktion på “Boken utan baksida

  1. Klok fråga i slutet av citatet! Verkar vara en intressant bok, som på ett konstruktivt sätt ifrågasätter många vedertagna management-teser och -schabloner… och det kan säkert behövas!

    Tack för kommentaren hos mig! Ja, killen har en väldigt bra röst, och jag tycker absolut att han är överkritisk mot sig själv – fast det är väl för att kunna skriva fler roliga kommentarer i videon…? 😉

    Perspektiv är viktigt (förstår att dina böcker på olika sätt handlar mkt om perspektiv, förresten) och allting är ju relativt! ”Grejen” med videon är nog att främst att roa, uppfattar jag det som!

    Och inte ska du vara bitter över din tondövhet! Njut av all musik du tycker om! Hur skulle du hanterat tondövheten om den varit ett chef/medarbetare-problem…? 😉

    Bästa hälsningar / Ursula

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *